Borneo, Kota Kinabalu

Nu är vi äntligen här, östra delen av Malaysia. Vi steg upp ganska tidigt för att ta oss till flygplatsen med både tåg och buss. Resan och även flyget gick strålande och bussen ifrån flygplatsen var hysteriskt billig. När vi kom till busstationen i Kota Kinabalu hade vi fortfarande inte bestämt oss vart vi ville åka så vi satte oss ner med våran bok. En snäll gubbe berättade om lite ställen men det gjorde oss bara mer kluvna. Bara därför tog vi ännu en skitbillig buss till "city" där vi hittade ett jättefräscht rum! Aningen dyrt men vi hade verkligen inte orken att leta mera.

Imorgon ska vi ägna oss åt ännu mer läsning om geografi och turistpopulära aktiviteter. Något vi är lite sugna på är trekking uppför ett berg.. inte vilket berg som helst. Sydostasiens högsta, det sägs att det är som två stycken Kebnekaise på varann. Vi får se hur vi gör med det då jag knappt bestigit något högre än storkullen på Fagernäs dagis. Jag kommer ju dö i såna fall. Ifall vi inte plågar oss själva uppför ett berg kanske vi åker till någon fin ö. Det finns en ö som heter Sipadan utanför Semporna. På Sipadan finns det dykning som klassas till det femte bästa i världen vilket gör oss grymt sugna, dock så är resan dit lång och mycket dyr. Man läser på internet hur det tillkommer massa avgifter, vilket vi är vana vid, men det är inte kul att åka över halva jordklotet för att sedan ett par dagar senare åka tillbaka igen. Finns även massa apor härikring som är värda ett besök, ja ni hör.. kluvna är ordet.

Min prickfamilj verkar ha slutat föröka sig (tack och lov) och ponne är fortfarande frisk. Ta i trä! Nu ligger vi under acn och jag tror Pontus redan har somnat. Eller redan och redan, den är lite över 21.30 här borta. Man blir helt slut av att flänga runt som vi gör.. speciellt då det regnar. Imorgon hoppas vi på lite finväder så vi kanske kan hitta oss en strand här i närheten. Här är dagens Sverigematsug: öl för ponne, vilken skräll haha, och fläskfilé, bakpotatis, massa gurka, tzatziki och citronpeppar (allt på en och samma gaffel) med alkoholfri päroncider och grekiskt bröd till. Mmmh. Vi har även kommit på att vi saknar Thailands mat. När man väl är där kanske man inte tänker på det men nu när vi är i andra länder inser vi hur bra maten verkligen var där. Det händer alltför ofta att man får nitlotter då man beställer mat här. Tur att vi ska tillbaka till Bangkok någon gång efter Indonesien :)

Haha måste även tillägga att jag trodde det var söndag idag tills ponne sa att folk var på jobbet hemma. Min värld är helt upp och ner. Tack för oss!



Hahaha ignorera att jag ser ut som en plattfisk/hattifnatt men jag var tvungen visa hur långt mitt hår har blivit. Hade det inte varit så dyrt att klippa sig i Malaysia hade jag gjort det för längesen. Det är nådigt jobbigt att slänga på sig all packning på ryggen och håret kläms fast.


Precis bredvid juicen kan du köpa fötter. Gud så ofräscht! Undra vad det andra köttet är för något. Vill nog inte ens veta.


Kommentarer
Postat av: mor o farfar

tur att utslagen klingar av och att ponta mår bättre Vilka äckliga fötter äter folk det?

Var nu rädda om er när ni kommer på nya ställen.Kram på er/Farmor

2012-03-07 @ 17:24:03
Postat av: Mami

Jaha, så var det prat om bergsklättring också. Hade hoppats få veta det i efterhand istället:) Men, men, fixar ni era djuphavsdyk så fixar ni säkert det mesta. De där fötterna var bland det äckligaste jag sett, och vilka klor! Det är väl typ pungråttor som ligger där bredvid. Förstår om ni kör säkert med pizza, nudlar och så en öl till febertoppen. Spännande att höra vad ni bestämmer er för att göra härnäst. Pusspuss:)

2012-03-07 @ 18:41:45
Postat av: Malin Hallman

Hej pa er!!

Kul att folja er galna resa :)

Sanna fotter hade dom pa en grillbuffe' pa Panglao.... Bla!!!!

Ni har verkligen otur med vadret,bett & feber :(

Ha det sa bra & njut av tiden ni har dar for nar man kommer hem vill man helst aka igen :))))

Variga halsningar Fran Stockholm, Mallan ( Fran Donsol)

2012-03-07 @ 20:58:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0